top of page

Ormanlı Köyü Plaj Arası Yürüyüş

Güncelleme tarihi: 7 Eki 2022



Ormanlı Köyü, İstanbul'un Çatalca ilçesine bağlı Karadeniz kıyısına oldukça yakın, adında da anlaşılacağı üzere ormancılıkla geçinen bir köy. Her ne kadar İstanbul'a yakın olsa da eğer toplu taşıma ile buraya gelecekseniz yaklaşık dört saatlik bir yolculuğu göze almalısınız. Kendi aracınızla gelecekseniz bir saate ulaşabilirsiniz. Toplu taşımayı kullanacaksanız, metrobüs ile Beylikdüzü'ne orada da Çatalca (401 no'lu hat) otobüsüne binmeniz gerekiyor. Çatalca'dan da 404 hat no'lu otobüslerle Ormanlı durağında inerek köye ulaşabilirsiniz. Köy meydanındaki marketten son alışverişlerinizi yapabilirsiniz.

Köy meydanının sağında kalan fırının önündeki caddeden yakalaşık 1.5 km. yürüyüşle rota başına varabilirsiniz. Asfalt yoldan ayrılarak toprak yola girin. Yol bir kaç çiftlik evinin önünden geçerek göl kenarından orman içine doğru ilerliyor. Yolunuzu demir parmaklıklı bir kapı kesecek. Burası Orman İşletmesine bağlı terk edilmiş bir yapı. Daha sonra dönerken buradan geçeceksiniz. Demir kapının solundan bir patikadan ilerleyerek bir süre devam ettikten sonra yolunuzu asfalt yol kesecek. Asfaltın karşı tarafına geçip az bir yürüyüşle bir açıklığa varacaksınız. Dilerseniz burada kamp da kurabilirsiniz. Bu alan aynı zamanda yamaç paraşütçülerinin kalkış yaptığı fazlaca yüksek olmayan bir tepenin yamacı. Yamacın yanındaki patikadan inerek kolayca kumsala inebilirsiniz. Uzun beyaz kumlu bir plajı var. Kanyon vari kaya duvarlarının desenleri oldukça hoş. Plaj sonundan sağa dönerek hafif bir yükselişle orman içine tekrar dönüyoruz. Orman içi patika toprak yol karışımı devam eden rota bizi tekrar göl kenarına getiriyor. Kıyıyı ve orman kenarını takip ederek tekrar toprak yola çıkıyoruz. Yolun devamı bizi demir kapıya ulaştırıyor. Devam ettiğimizde rotanın başına ulaşıyoruz.

Oldukça hoş, güzel bir rota. Hafta sonu hem ormanda yürüyüş yapabileceğiniz, hem denize girebileceğiniz güzel bir yer. Kamp yapmak için uygun yerler var. Ben sevdim burayı. Köy çıkışında, göl kıyısında güzel bir köfteci var. Uğramadan gitmeyin.






15 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page